De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij iedere dag lezen of worden voorgelezen! Hun woordenschat en leesvaardigheid groeien direct. Door de kennis die ze opdoen uit boeken, vergroten ze ook hun wereld. Met een hoger leesniveau worden andere vakken ook toegankelijker. Dat leidt tot betere schoolprestaties en kinderen kunnen hun talent beter ontwikkelen. Lezen is van belang voor alles wat je wilt bereiken in het leven. Stichting Kreda bied de kinderen en hun ouders de mogelijkheid om ook Poolse boeken te lenen. Bij Kreda hebben we een schoolbibliotheek. Wij werken samen met de Bibliotheek Bollenstreek en in de vestiging in Sassenheim staat een deel van onze collectie kinderboeken. Wij nodigen kinderen en ouders uit om mee te doen aan verschillende activiteiten in de bibliotheek. De Poolse boeken kopen wij gedeeltelijk zelf, een deel krijgen wij van sponsoren.

Bovendien wordt er door Kreda hard aan gewerkt de openbare bibliotheken in de regio meer bekendheid te geven onder de migranten. Belangrijk om te weten in dat opzicht is, dat in Nederland het gebruik van de openbare bibliotheek voor kinderen tot 16 jaar gratis is. In Kreda-verband worden er uitstapjes georganiseerd naar een openbare bibliotheek in de buurt om de kinderen en hun ouders met het gebruik van de openbare bibliotheek vertrouwd te maken. Het spreekt vanzelf, dat de bibliotheek een grote bijdrage kan leveren aan taalverwerving en maatschappelijke integratie.

Tenslotte ijvert Kreda er ook voor een kleine collectie poolstalige kinder- en jeugdboeken beschikbaar te krijgen in de diverse openbare bibliotheken in de Bollenstreek.

Geïnteresseerd? Bel of mail voor meer informatie en aanmelding naar Kreda: 06 5764 2023 (maandag-vrijdag van 9:30 tot 13:30), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..