De Poolse School Bollenstreek heeft als doel kinderen met een Poolse achtergrond kennis te laten maken met de Poolse taal en de Poolse cultuur.

Wanneer kinderen de taal van (een van) hun ouders kunnen gebruiken is dat goed voor een beter begrip over hun achtergrond en natuurlijk helpt het in de contacten met de in Polen wonende familie. Ook voor hun toekomst is het altijd een voordeel meer begrip en kennis van een tweede taal en cultuur te hebben. Tenslotte is het prettig voor hen om tijd door te brengen met andere kinderen in eenzelfde soort situatie.

De lessen van de Poolse School zijn bestemd voor leerlingen die onder de leerplicht vallen in het Nederlandse onderwijs, de leeftijdsgroep van de basisschool, van 4-12 jaar.

Er wordt tijdens de lessen Poolse taal en cultuur veel gebruikgemaakt van nieuwe media. Ook is er plaats voor creativiteit en voor educatief spel.Tijdens de drie-uur-durende lessen doorlopen de leerlingen een geïntegreerd programma waarin de Poolse taal, aardrijkskunde, geschiedenis, maatschappijleer en elementen van traditie en cultuur aan bod komen. De school maakt gebruik van Poolse lesmethodes, o.a.: "Elementarz dla Najmłodszych", "Nasz Elementarz", "Lokomotywa". Bovendien nemen onze leerlingen deel aan het Poolse poëziefestival, “Wierszowisko”, dat jaarlijks voor Poolse kinderen in Nederland wordt georganiseerd.

De lessen vinden om de andere zaterdag plaats – afwisselend met de Weekendschool Nederlands - met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen.

U kunt uw kind opgeven voor de Poolse school door het Inschrijfformulier in te vullen en te verzenden.

Geïnteresseerd? Bel of mail voor meer informatie en aanmelding naar Kreda: 06 5764 2023 (maandag-vrijdag van 9:30 tot 13:30), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..