Door de kinderen van migranten te ondersteunen met extra lessen Nederlandse taal kunnen zij de taalbarrière doorbreken en zich makkelijker bewegen in hun nieuwe omgeving. De omgang met eveneens anderstalige leeftijdgenoten vergroot hun zelfvertrouwen en leidt vaak tot nieuwe vriendschappen. Natuurlijk dragen deze lessen ook bij tot betere prestaties op hun Nederlandse school.

De lessen van de Weekendschool Nederlands zijn bestemd voor leerlingen die onder de leerplicht vallen in het Nederlandse onderwijs, de leeftijdsgroep op de basisschool van 4-12 jaar.

Veel aandacht wordt besteed aan de vergroting en verbetering woordenschat. Tijdens de drie uur durende lessen maken de leerlingen zelfstandig en in leeftijdsgroepjes oefeningen. Ook wordt er individuele begeleiding gegeven.

De lessen vinden om de andere zaterdag plaats – afwisselend met de Poolse School Bollenstreek - met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen.

Geïnteresseerd? Bel of mail voor meer informatie en aanmelding naar Kreda: 06 5764 2023 (maandag-vrijdag 09:30 tot 13:30), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..