Wie zijn wij?

De Stichting Kreda is eind 2013 opgericht met het doel migranten van Poolse afkomst in de Bollenstreek ondersteuning te bieden bij het vinden van hun plaats in de Nederlandse samenleving. Ons kantoor bevindt zich in het hart van de Bollenstreek in Lisse. Daar beschikken we over een kantoor/vergaderruimte en, op het ogenblik, twee leslokalen.

Sinds de oprichting in 2013 is Kreda uitgegroeid tot een begrip in de streek. De organisatie werkt vrijwel uitsluitend met vrijwilligers. In totaal zetten zich ongeveer 50 mensen in voor onze activiteiten in Lisse.
Een deel van hen is tevens mentor ten behoeve van ondersteuning van scholen en ouders op het gebied van onderwijs aan anderstalige leerlingen.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan: [email protected]

 

Wat doen wij

Kreda ontplooit een aantal activiteiten om haar doelstelling – migranten in de Bollenstreek ondersteuning te bieden bij het vinden van hun plaats in de Nederlandse samenleving – te bereiken. In de eerste plaats is Kreda in Lisse zowel een ontmoetingsplek als een educatief centrum. Daar worden taal- en inburgeringscursussen aangeboden, maatschappelijke projecten georganiseerd en aandacht besteed aan sociale ondersteuning. Zo is er op vrijdagochtend een Moeder & Kind club, waar moeders van heel jonge kinderen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Organisatie

Binnen Kreda vervult een aantal personen de rol van coördinator. Coördinatoren zijn bij Kreda verantwoordelijk voor de organisatie en administratie, programma's, projecten van Kreda's verschillende activiteiten zoals genoemd onder Educatiecentrum Bollenstreek.

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, die ons Kreda-team willen versterken.
Wil je je competenties ontwikkelen en nieuwe kennis vergaren, interessante mensen leren kennen en veel plezier hebben van datgene wat je voor anderen kunt betekenen, kom bij ons!

Lees verder